• Blog
  • 13 februari 2024
  • Geplaatst door TeamOverhoeken

Inloopbijeenkomst Ontwerpbestemmingsplan Saendelft Overhoeken succes

Op woensdag 24 januari 2024 vond een inloopbijeenkomst plaats over het Ontwerpbestemmingsplan (OBP) voor het project Saendelft Overhoeken bij Partycentrum De Admiraal in Assendelft. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Zaanstad in samenwerking met ontwikkelaar OBAN, in navolging op de eerdere participatiebijeenkomst van 24 november 2022. Het plangebied Saendelft Overhoeken bevindt zich in Assendelft, ten zuidwesten van de nieuwbouwwijk Saendelft, in het noorden van de gemeente Zaanstad. Het gebied bestaat uit twee delen aan weerszijden van de Dorpsstraat van Assendelft.

Tijdens deze bijeenkomst is het OBP gepresenteerd dat de ontwikkeling van een woonwijk met 186 woningen mogelijk maakt. De ambitie is om minimaal 20% van de woningen in houtbouw uit te voeren, in lijn met het MRA Houtbouw Convenant.

Er waren circa 40 belangstellenden die vragen hebben gesteld en/of hun mening hebben gedeeld over het stedenbouwkundig plan en de woningen. Deze waren overwegend positief, op enkele zorgen na, geuit door aangrenzende omwonenden met betrekking tot het mogelijke verlies van uitzicht en toename van het aantal verkeersdeelnemers. Tot 1 februari 2024 is de gelegenheid om het OBP in te zien.

Zowel de gemeente als OBAN kijken tevreden terug op de avond en zijn blij met de actieve betrokkenheid van de aanwezigen. Mocht u nog verdere vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met de betrokken instanties.  

Wil je de op de bijeenkomst getoonde informatiepanelen nog eens bekijken? Klik dan op een van de links hieronder.

Ligging plangebied
Plan vlak oost
Plan vlak west
Deel
Gekopieerd!